10 boli frecvente pe care le pot avea femeile

0
232

A fi femeie este un lucru deosebit de plăcut dar în acelaşi timp şi destul de dificil. Deşi indiferent de sex nimeni nu poate scăpa fără să dobândească anumite boli, s-a demonstrat faptul că femeile sunt mult mai predispuse la îmbolnăviri decât bărbaţii. Mai jos poţi vedea care sunt cele mai frecvente boli pe care le pot avea femeile.

1. Depresia. Datorită fluctuaţiei de hormoni pe care femeile le au stările acestora se pot schimba considerabil şi de aceea ele sunt mai predispuse la a suferi de depresie.

2. Colonul iritabil. Tot datorită hormonilor femeile mai pot suferi şi de sindromul colonului iritabil pe o perioadă lungă de timp şi cu simptome neplăcute.

3. Boli cu transmitere sexuală. Aparatul reproducător feminin este mult mai sensibil la infecţii şi boli cu transmitere sexuală de aceea femeile sunt mai predispuse la aceste boli, mai ales la manifestarea simptomelor.

4. Osteoporoza. Pierderea masei osoase apare la femei odată cu apariţia menopauzei iar femeile sunt cele care o pot experimenta în mod special.

5. Boli cardiovasculare. Hipertensiunea sau accidentul vascular cerebral sunt două dintre afecţiunile pe care femeile sunt mai predispuse să le aibă.

6. Cancerul de sân. Mai mulţi factori precum debutul menstruaţiei înainte de vârsta de 12 ani sau menopauza târzie pot contribui la apariţia cancerului de sân la femei.

7. Scleroza multiplă. Această boală a sistemului nervos central afectează în special femeile.

8. Insomnia. Femeile se confruntă mai des cu lipsa somnului deoarece ele sunt mai stresate şi se gândesc mai mult la griji şi la probleme ceea ce duce la apariţia insomniilor.

9. Incontinenţa urinară. Una dintre cauzele acestei afecţiuni o reprezintă problemele în urma naşterii pe care le poate avea o femeie. Incontinenţa urinară este întâlnită mai ales la femeile cu vârstă înaintată.

10. Astmul. Femeile cu vârste între 20 şi 50 de ani sunt mai predispuse la astm datorită factorilor externi cum ar fi fumul de ţigară sau praful.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici