Animalele de companie şi sănătatea copiilor

0
223

Mulţi părinţi se întreabă dacă un animal de companie reprezintă sau nu o problemă atunci când aduc un copil pe lume sau chiar atunci când copiii sunt mai maricei şi îşi doresc un câine sau o pisică. Fie că ai un animal de companie înainte să se nască copilul sau fie că cel mic îşi doreşte un animăluţ în casă, trebuie să ştii dacă acesta îl va ajuta sau mai rău îi va face copilului.

Trebuie să ştii faptul că animalele de companie sunt benefice pentru dezvoltarea copilului, atât din punct de vedere psihic cât şi fizic. Acestea pot contribui la educarea acestuia mai mult decât ne putem imagina.

Interacţiunea cu animalele de companie ajută copilul să facă mişcare mai multă, ajutând astfel contra sedentarismului. Pisicile sau mai ales câinii au de obicei foarte multă energie şi îl pot determina pe copil să aibă şi el.

Faptul că de la o vârstă atât de fragedă are grijă de animalul de companie, nu poate fi decât de bine. Grija de a-i da de mâncare sau de a nu se lovi face ca cel mic să fie mai responsabil dar şi mai sociabil. Astfel se dezvoltă din punct de vedere emoţional şi cognitiv.

Odată cu aceste abilităţi copilul îşi va dezvolta stima de sine, încrederea în sine dar şi inteligenţa emoţională. Aşadar, dragostea pentru animalul de companie şi grija pentru acesta poate face un viitor adult mai bun, mai încrezător în sine şi mai afectuos.

Dacă am vorbit de sănătatea psihică să nu uităm nici de cea fizică. Viaţa alături de un animal de companie ajută copilul să fie mai puţin predispus la alergii, întărindu-şi astfel sistemul imunitar.

Este foarte important ca animalul de companie să fie pe aceeaşi lungime de undă cu copilul. Oricum, de obicei animalele simt că este un copil mic şi ştiu cum să aibă grijă de acesta şi cum să se joace cu el. La fel de importantă este şi sănătatea animalului. Deparazitarea acestuia la un anumit timp dar şi controul la veterinar regulat sunt necesare pentru o relaţie sănătoasă dintre cei doi.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici