Beneficiile uleiului de măsline

423

Atunci când vrem să mâncăm mai sănătos alegem să folosim în diferite mâncăruri uleiul de măsline. Acestea este foarte popular atunci când vine vorba despre o mâncare sănătoasă cu numeroși nutrienți.

Uleiul de măsline este benefic pentru organismul nostru deoarece conține grăsimi bune. Acesta se consumă de regulă în formă crudă dar este bun și pentru gătit.

Pe lângă faptul că aduce beneficii organismului folosit în alimentație, uleiul de măsline este bun și atunci când este folosit pentru frumusețea tenului sau a corpului.

Datorită nutrienților din compoziție, uleiul de măsline are proprietăți antiinflamatoare. Este bun să prevină mai multe boli precum diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare dar și obezitatea.

Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate cum ar fi omega 3 și omega 6. Acestea sunt extrem de benefice pentru sănătate.

Uleiul de măsline extravirgin poate fi folosit în diete pentru a împiedica procesul de oxidare a colesterolului rău și de a preveni formarea cheagurilor de sânge.

Datorită vitaminei E si a fitosterolilor, uleiul de măsline are și proprietăți antioxidante.

De asemenea, pentru sănătatea părului și a pielii se poate folosi cu încredere uleiul de măsline. Acesta hidratează părul și pielea și le redă un aspect neted și sănătos.

Pe lângă faptul că hidratează părul, uleiul de măsline poate ajuta și în cazul mătreții. Acesta se prepară sub formă de mască de păr.

Dacă te-a ars soarele prea mult atunci când ai stat la plajă, îți poți da cu ulei de măsline pentru ca pielea să se refacă mai repede.

Uleiul de măsline poate face minuni și în cazul unghiilor. Se aplică pe unghii și pe cuticule și se masează ușor.

Deoarece are capacitatea de a ameliora inflamația din organism, uleiul de măsline poate ameliora astmul sau artrita.

Dacă ești la dietă află că uleiul de măsline te poate ajuta. Acesta poate reduce pofta de mâncare și totodată stimulează metabolismul ca să ardă mai repede caloriile.

  • Indiferent dacă ai nevoie pentru o problemă anume sau nu, este indicat să consumi din când în când ulei de măsline. Îl poți folosi la gătit sau în salate, de exemplu. Are un gust bun, aromat și este foarte sănătos.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici