Ce este sensibilitatea dentară?

0
272

Adori înghețatele sau ceaiurile fierbinți însă nu te poți atinge de ele deoarece te dor dinții atât de tare? Atunci înseamnă că suferi de sensibilitate dentară. Durerile sunt foarte greu de suportat în aceste cazuri și aduc un disconfort atât fizic cât și psihic. Dar ce se întâmplă mai exact?

Atunci când dentina își pierde smalțul terminațiile nervoase de la nivelul dinților respectivi încep să aibă diferite sensibilități la alimente și băuturi fierbinți, reci sau acidulate.

Ce mai poate contribui la apariția sensibilității dentare: tartrul, ruperea unui dinte, erodarea smalțului datorită alimentelor, distrugerea smalțului datorită periuțelor tari, scrâșnitul dinților, tratamentele de albire sau diferite proceduri stomatologice ce afectează smalțul.

Simptomele ce pot apărea în urma sensibilității dentare

Pe lângă durerea resimțită la contactul cu factorii care o declanșează, dinții mai pot durea și atunci când se expiră aer rece sau chiar se pot inflama gingiile. Este foarte important atunci când apar aceste simptome să mergi la medicul stomatolog deoarece acestea nu vor trece de la sine, ba chiar se pot agrava netratate.

Remedii naturiste utile în sensibilitatea dentară

Atunci când va confruntați cu sensibilitatea dentară este bine să va preocupe remediile care o pot combate și care pot să mai ușureze din simptomele dureroase.

– comprese cu usturoi. După ce pisezi un usturoi amestecă-l cu puțină apă și sare iar apoi aplică timp de 10 minute pe dintele cu pricina. Datorită proprietăților antibacteriene poate ajuta la calmarea durerii.

– clătiri cu ulei de cocos. Uleiul de cocos are proprietăți analgezice, așa că poate fi aplicat local pe dinți iar după clătire se spală pe dinți.

– gargară cu sare. Sarea calmează durerile și inflamațiile de la nivelul cavitații bucale, așa că dacă te confrunți cu sensibilitate dentară fă gargară cu o linguriță de sare într-un pahar de apă călduță.

Persoanele care suferă de sensibilitate dentară trebuie să evite următoarele alimente:

  • sucul acidulat
  • cafeaua sau ceaiul fierbinte
  • caramelele și bomboanele
  • citricele
  • roșiile
  • înghețata
  • băuturile foarte reci

Pe lângă evitarea acestor alimente este necesar o igienă orală corespunzătoare. Astfel se va folosi o pastă de dinți pentru dinți sensibili și o periuță de dinți cu perii moi. Dacă aceste remedii nu își fac efectul atunci vizita la stomatolog este esențială.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici