Cele mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când vine vorba de pudră

0
133

Atunci când ne gândim la aplicarea pudrei de față pare a fi ceva foarte simplu, dar pudrele au tot felul de formule diferite și mai sunt și pensulele în toate formele și mărimile care ne dau bătăi de cap. Cu toate acestea, o pudră potivită tenului vostru și aplicată corect poate face minuni. De aceea, în acest articol am decis să vorbim despre cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când vine vorba de pudră și cum le putem remedia. Iată despre ce este vorba:

  • Folosirea instrumentelor nepotrivite

BeautyBlender-ul este un burete de machiaj foarte util, dar este important să știți cum să îl utilizați în mod corespunzător – și multe femei nu știu acest lucru. Alegeți un burete numai dacă doriți acel aspect de acoperire mare. Dacă urmăriți diferite persoane care se machiază pe youtube, probabil ați observat că folosesc adesea bureței de machiaj. Și asta datorită acoperii mari pe care o obțin cu acest ”instrument”.

Pentru femeile cu tenul gras, cel mai recomandat este să folosiți o pudră liberă. Aceasta absoarbe uleiul și lasă un finish mat și catifelat.

  • Nu speli pensulele de machiaj destul de des

În cazul în care nu folosești pensulele pe altă persoană, atunci este recomandat să îți speli pensulele foarte bine o dată pe lună. Există foarte multe soluții de curățare a pensulelor, dar pentru o variantă mai ieftină puteți folosi și un săpun de casă care se găsește în magazinele DM și costă aproximativ 2 lei. După ce ai spălat pensulele, este important să le lași să se usuce corespunzător. Așează-le pe un prosop, iar apoi acoperă-le cu un șervețel ca să nu se așeze praful pe ele până când acestea se vor usca.

Dacă am spus că pensulele trebuie spălate foarte bine o dat pe luna, asta nu înseamnă că atunci este singura dată când trebuie curățate. După fiecare utilizare a pensulelor, aplică un spray special conceput pentru acest lucru, iar apoi șterge pensulele cu un șervețel de hârtie. Un astfel de produs foarte bun este Make Up For Ever Instant Brush Cleanser. Acest spray îți va face pensulele moi și strălucitoare.

  • Îți lași pudra în baie

Asigură-te că pudra ta rămâne într-un loc uscat și răcoros, nici decum în baie. Umiditatea îți va strica pudra, chiar dacă nu observi asta imediat.

  • Aplici pudră pe toată fața

Pudra ar trebui aplicată numai în zona T, acolo unde există exces de sebum. Este inutil să îți încarci fața degeaba cu pudră, mai ales că porii acoperiți vor rezulta coșuri.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici