Cele mai murdare lucruri din casa ta

0
150

Atunci când ajungi acasă nu îţi doreşti decât să te relaxezi deoarece este locul tău de confort maxim şi siguranţă. Când ajungi acasă te simţi într-un mediu curat şi sănătos şi acest lucru te linişteşte. Dar te-ai gândit că unele obiecte din casa pot fi murdare şi trebuie să le cureţi frecvent?

În casă pot exista destule bacterii pe anumite obiecte chiar dacă nu ne dăm seama. Dacă acestea se înmulţesc ne putem pune sănătatea în pericol. Bacteriile din locuinţă care pot provoca îmbolnăviri pot fi următoarele: mucegaiul, stafilococul auriu, E. coli, Salmonella sau materiile fecale. Desigur, mai există şi alte bacterii care nu sunt dăunătoare pentru organismul nostru. Iată ce lucruri pot deține bacterii:

Telecomanda

Acesta este un obiect foarte des folosit și atins de toți membrii familiei chiar și cu mâinile murdare de mâncare sau de diferite substanțe. Pentru a evita supraaglomerarea de bacterii este necesar să o cureți periodic cu produse antibacteriene.

Covorașu de la intrare

Poate te gândești că pășești pe el doar când intri în casă și ce poate fi așa de grav, dar nu uita că de pe încălțăminte toată mizeria rămâne pe covor iar cu timpul o duci și în casă. Nu uita să speli frecvent covorul.

Locul din jurul litierei pisicii

Dacă deții o pisică știi deja cum stă treaba. După ce iese din litieră primul loc pe care calcă poate fi plin cu bacterii, mai ales că poate da nisipul afară din litieră. De aceea este necesar să cureți foarte bine locul din jurul acesteia.

Chiuveta de la bucătărie

Acesta este locul unde se pot aduna bacteriile de pe vasele murdare. Este necesar să cureți mereu chiuveta pentru a evita dezvoltarea mucegaiului în special.

Buretele de vase

Fiind cel cu care speli toate vasele, pot rămâne resturi alimentare pe acesta iar în timp se dezvoltă bacterii, fungi chiar și mucegai. Recomandat este să schimbi frecvent buretele, ideal o dată pe săptămână.

Telefonul

Este un obiect pe care îl purtăm cu noi peste tot. La muncă, în metrou, în magazine dar și la baie. Este necesar să te speli pe mâini când ajungi acasă dar la fel de necesar este să îl și dezinfectezi pentru a nu îl pune în locuri curate cum ar fi pe pernă. Ideal ar fi ca în fiecare seară când ajungi acasă să încerci să îl dezinfectezi cu un șervețel umed măcar.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici