Cicoarea și beneficiile ei

0
87

Cicoarea este o plantă cultivată încă din Egiptul Antic ce are proprietăți de vindecare dar și înlocuiește cu succes tradiționala cafea neavând cofeină. Aceasta conține proteine, fibre, vitamina C, vitamina B6, carbohidrați și acid folic. Planta de cicoare conține un suc lăptos ce conține inulină, o fibră prebiotică ce ajută în slăbire și la sănătatea intestinală.

Ce beneficii are cicoarea?

Ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Aşadar cicoarea este bună pentru cei diabetici deoarece inulina din compoziţie are rolul de a reduce nivelul zahărului din sânge prin stimularea metabolizării carbohidraţilor.

Ajută la îmbunătăţirea sănătăţii digestive. Fiind o bogată sursă de fibre, rădăcina acesteia ajută la susţinerea sănătăţii digestive. Totodată poate combate constipaţia.

Ajută la combaterea inflamaţiei. Datorită proprietăţilor pe care le are, cicoarea poate ajuta la combaterea inflamaţiilor din organism.

Ajută la ameliorarea simptomelor artritei. Polifenolii din cicoare pot ajuta să oprească din simptomele artritei. Aceştia se găsesc în rădăcina de cicoare.

Pe lângă acestea cicoarea mai ajută şi în cazul oboselii, a bolilor hepatice şi biliare.

Cum se consumă cicoarea

Frunzele din cicoare sunt bune pentru a fi folosite în salatele de crudităţi, ajutând ficatul, sucul din cicoare se poate amesteca cu lapte sau se poate consuma sub formă de infuzie înainte de masă.

Prepararea cafelei din cicoare

Pentru cafea se folosesc rădăcinile de cicoare care se spală, se usucă, se mărunţesc iar apoi se poate prepara la cuptor. Se obţine o pulbere care se poate fierbe ca şi cafeaua. Dacă nu vrei să încerci să faci singură acasă poţi lua deja pulberea din comerţ.

Contraindicaţiile cicoarei

Deşi cicoarea are o mulţime de beneficii pentru organism aceasta poate fi contraindicată în anumite cazuri. Persoanele care suferă de un blocaj al intestinelor sau care sunt însărcinate nu au voie să consume cicoare.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici