Cum să păstrezi o relație sănătoasă cu părinții

0
248

Părinții sunt cel mai frumos lucru pentru un copil. Sunt cei care îl ajută să crească mare, îl ghidează în viață, îl învață ce e bine și ce e rău. Chiar și atunci când trecem de vârsta adolescenței părinții sunt alături de noi. Diferența de vârsta poate crea oricum probleme de înțelegerea și de a privi lucrurile. Acestea pot transforma relațiile bune în relații tensionate cu ei, fapt ce nu este bine de nici una din ambele părți.

Comportamentul unor părinți nu se schimbă niciodată. Rămân la fel de grijulii și au tendința să își ofere opiniile chiar și în creșterea propriilor tăi copii. De aici trebuie să știi cum să gestionezi lucrurile pentru că nici să le spui un NU răspicat nu va ajuta relația voastră dar nici să faci ca ei atunci când tu consideri că dorești altfel. Așadar, acceptarea trebuie să vină din ambele părți iar pentru a ajunge acolo poți cunoaște câteva sfaturi ce te vor ajuta să păstrezi o relație sănătoasă cu părinții tăi.

nu te purta ca și un copil în preajma lor, astfel ei se vor comporta cu tine ca atare. Arată că ești un adult care are opinii și ia decizii dar că mai ceri și sfatul lor din când în când.

conversațiile cu ei nu trebuie să se limiteze la amintiri sau la fel cum o făceați în copilările. Discută cu ei și alte lucruri ce țin de viața de zi cu zi, considerându-i astfel și ca niște prieteni.

nu le cere sfaturi și aprobări de fiecare dată când trebuie să iei o decizie importantă dar nici nu îi refuza când vor să facă asta chiar dacă nu le-ai cerut opinia. Nu se știe niciodată ce idei bune pot îți pot da.

fii recunoscătoare pentru ceea ce au făcut pentru tine pentru că datorită lor este un om minunat. Nu uita să le faci cadouri de suflet și să îi spui cât de mult îi iubești atunci când ai ocazia.

faceți activități împreună cum ar fi mersul la munte, la mare sau chiar la mall. Se vor apropia și mai mult de tine iar relația poate deveni una de prietenie. Nu uita că și ei se pot distra la fel ca și tine chiar dacă îi vezi părinții tăi.

păstrează-le și lor intimitatea și nu sta numai pe la ei. Chiar dacă ești copilul lor și te iubesc au și ei nevoie să își petreacă timpul cum doresc așa cum și tu îți dorești.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici