De ce este important să ne îngrijim pielea

0
244

Felul în care arată pielea este foarte important pentru orice femeie, mai ales când vine vara. Ne place sa avem pielea sănătoasă dar și cu un bronz discret iar acest lucru să îi impresioneze și pe cei din jur.

Îngrijirea pielii trebuie să facă parte din ritualul nostru zilnic, nu trebuie sa o neglijăm nici o zi. Este important să știm cum trebuie și de ce trebuie să ne îngrijim pielea pentru a o păstra cât mai sănătoasă.

Pielea este cel mai mare organ din corp si este prima care redă schimbări vizibile atunci când organismul îmbătrânește. De aceea este foarte important cum ne îngrijim pielea mai ales că acest lucru este esențial pentru întreaga sănătate.

Funcțiile pielii

Așa cum spuneam, grija pentru piele este foarte importantă deoarece aceasta îndeplinește numeroase funcții pentru organism. Aceasta este ca o barieră în fața microbilor dar mai ales a radiațiilor solare. Mai are și funcția de a regla temperatura corpului dar și de a ajuta la respirație. Pielea are mare putere de absorbție și totodată prin intermediul acesteia se elimină apa. Aceasta determină și sensibilitatea termică și secretă sebum în glandele sebacee.

Este foarte important un stil de viață sănătos pentru ca și piele să fie sănătoasă. Orice greșeală în dietă și în stilul de viață sunt vizibile pe piele.

Cum trebuie să îți îngrijești pielea

În primul rând este necesar ca pielea să fie hidratată. Pentru acest lucru se aplică diferite loțiuni, creme sau uleiuri din plante naturale. Factorii externi precum radiațiile solare sau temperaturile scăzute, trebuie să fie luați în considerare atunci când ne expunem pielea la aceștia.

Pentru a ne proteja piele de radiațiile UV este necesară aplicarea de loțiuni cu factor de protecție. Dacă nu facem acest lucru pielea riscă să îmbătrânească mai repede și există și riscul de cancer de piele. Protejarea se mai poate face și prin evitarea orele atunci când soarele este foarte puternic.

Exfolierea pielii este și ea importantă. Există celule moarte pe piele care trebuie îndepărtate cu produse de tip scrub sau pregătite acasă.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici