De unde a apărut tradiția rochiei de mireasă?

0
115

În timpul ceremonie de nuntă se poartă rochia de mireasă și costumul de mire. Dar de unde a apărut această tradiție? Cine au fost cei care au purtat prima dată aceste costumații in ziua nunții.
Culoarea, stilul, și importanța rochiei de mireasă poate depinde de religie și cultura participanților la nuntă. Cele mai mult mirese aleg să poarte o rochie albă pentru a simboliza puritatea sufletului.
Știai că în cultura occidentalilor ceremonia maritală însemna mai mult decât uniunea dintre 2 oameni? Aceasta putea reprezenta uniunea dintre 2 familii sau chiar si 2 țări. Cele mai multe nunți erau mai mult bazate pe nuanțe politice decât pe dragoste. Prin urmare, miresele trebuiau sa se îmbrăce într-un fel aparte care le puneau familia într-o lumină favorabilă, deoarece în timpul nunții și ceilalți membrii jucau un rol la fel de important ca și mireasa.
Așa e, pare ciudat dar știai că doar miresele care făceau parte din familii înstarite purtau rochii colorate? Acestea erau brodate manual, făcute din catifea și mătase sau chiar cu blaniță, pentru a arata bogăția pe care o dețin și a se diferenția de clasa mijlocie?
Cele mai sărace mirese purtau cea mai bună rochie de biserică în ziua nunții lor. Cantitatea de material a rochiei de mireasă reflecta de asemenea statutul social și reprezenta un indicator a bogăției familiei respective pentru invitații la nuntă.
Astazi se găsesc rochii de mireasă în diverse modele și diferite culori si materiale, mai scumpe sau mai ieftine, dar la îndemâna tuturor iar tradiția celor din vest s-a pierdut. Astăzi sunt acceptate deopotrivă rochiile de mireasa scurte, lungi sau foarte lungi cu trenă, depinde fiecare ce își dorește pentru ziua cea mare. De asemenea, un rainbow de culori le înfrumusețează și încăntă privirile celor din jur. Cele mai multe mirese își aleg rochia de mireasă dintr-un salon specializat sau preferă să facă o rochie la comanda dacă au un model bine stabilit și un croitor pe măsură.
Rochiile de mireasă se asemanau cu modelul popular din acea perioadă. De exemplu în 1920 ele erau scurte in față și mai lungi în spate cu trenă iar miresele purtau voal pe cap. Astazi voalul este opțional iar cele mai multe mirese preferă să nu poarte.
Știai că albul a devenit popular doar după căsătoria reginei Victoria în anul 1840? Miresele care au urmat după ea erau mândre să poarte rochii albe deoarece a devenit un trend mult râvnit.
În California, culoarea rochiei tradiționale de mireasă era aleasă în funcție de punctul cardinal de unde făceai parte: alb pentru est, albastru pentru sud, galben sau portocaliu pentru vest și negru pentru nord. Bijuteriile erau accesorile necesare pentru ziua nunții, ele reprezentau adevărate talismane împotriva săraciei și ghinionului în dragoste.
Știai că în China și India miresele purtau rochii roșii, culoarea tradițională a norocului și bunăstării? Iar în Japonia miresele purtau 3 sau mai multe ținute, de obicei o rochie albă, un chimono și o rochie roșie? Albul reprezintă moartea în tradiția chineză și simbolizează faptul că ea este moartă pentru familia ei, apoi poartă un chimono care reprezintă artele marțiale pe care fiecare chinez ar trebui să le cunoască iar rochia roșie arată faptul că face parte dintr-o altă familie, simbolizează renașterea ei în familia soțului.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici