Despre pietrele prețioase și semiprețioase

0
133

Multe pietre prețioase și semiprețioase sunt folosite pentru bijuterii. Dar pe câte dintre acestea le cunoști? Mai jos am realizat o listă detaliată cu cele mai deosebite pietre folosite în confecționarea bijuteriilor. Printre acestea se numără:

Chihlimbar
Acesta este o veche piatră prețioasă organică, compusă din rășină de copac care s-a întărit de-a lungul timpului. Piatra trebuie să fie de cel puțin un milion de ani pentru a fi clasificată drept chihlimbar, iar unele chihlimbaruri pot avea o vechime de până la 120 de milioane de ani.

Ametist
Ametistul a fost cea mai apreciată piatră prețioasă din familia de cuarț. Este prețuită pentru culoarea ei purpurie, care poate varia de la tonuri deschise pâna la unele foarte închise.

Gemstone stone gem gems raw crystals bracelets. Bohemian style. #inspired.
Smarald
Smaraldul este una dintre cele trei pietre prețioase principale (împreună cu rubine și safire) și este cunoscut pentru culoarea lui verde fin până la albastru deschis. A fost prețuit de-a lungul istoriei, iar unii istorici spun că egiptenii au minat smarald încă din anul 3500 î.Hr.

Jad
Jad este cel mai frecvent asociat cu verdele, dar poate veni și într-o serie de alte culori. Jad este strâns legat de cultura, istoria și tradiția asiatică, uneori numită piatra cerului.

Cuarţ
Cuartul se referă la o familie de pietre cristaline de diferite culori și mărimi. Printre tipurile cunoscute de cuarț sunt cuarțul de trandafir (care are o culoare delicată roz) și cuarțul fum (care se găsește într-o varietate de nuanțe de maro translucid). Un număr de alte pietre prețioase, cum ar fi Ametist și Citrine, fac, de asemenea, parte din familia cuartului. Cuarțul rutilativ este un tip popular de cuart care conține incluziuni asemănătoare acelor.

Rubin
Rubinele sunt cunoscute pentru culoarea lor intensă roșie și sunt printre cele mai apreciate pietre prețioase. În sanscrită, cuvântul pentru rubin este ratnaraj, adică rege al pietrelor prețioase.

Stacking | LBV ♥✤... I just bought a few of these and I LOVE THEM! I get a TON of compliments when I wear them:)
Safir
Cea mai populară formă de safir este albastru safir, cunoscut pentru culoarea albastră medie și intensă și saturația puternică. Sunt disponibile, de asemenea, safiruri de diferite culori. În Statele Unite, safirul albastru tinde să fie cel mai popular și mai accesibil dintre cele trei pietre prețioase majore (smarald, rubin și safir).

Turcoaz
Turcoazul se găsește doar în câteva locuri de pe pământ, iar cea mai mare regiune producătoare de turcoaz din lume este sud-vestul Statelor Unite. Turcoazul este apreciat pentru culoarea sa atractivă, cel mai adesea un  intens albastru sau un albastru verzui. Turcoazul este folosit într-o mare varietate de stiluri de bijuterii. Este utilizat în multe stiluri moderne, elegante. Unele turcoaze conțin o pată de maro închis, care oferă un contrast interesant lângă culoarea strălucitoare a pietrei prețioase.

Anumite pietre prețioase (cum ar fi perle, corali și chihlimbar) sunt clasificate ca fiind organice, ceea ce înseamnă că sunt produse de organisme vii. Altele sunt anorganice, ceea ce înseamnă că ele sunt în general compuse din minerale.

Unele pietre prețioase, de exemplu, ametist, au devenit mai puțin evaluate, deoarece metodele de extragere și importare au progresat. Unele pietre artificiale pot servi în locul pietrelor naturale, cum ar fi zirconia cubică, care poate fi folosită în locul diamantului.

cool Made-to-Order Raw Uncut Rough Blue Aquamarine Ring, Sterling Silver Leaf and Twig Ring, Raw Uncut Twig Aquamarine Ring, One of a Kind Ring

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici