Estrogenul – lipsa acestuia şi alimente care îl produc

0
144

Estrogenii sunt nişte hormoni foarte importanţi pentru reproducere dar mai ales pentru dezvoltarea sexuală în special cea a femeilor. Aceştia mai sunt numiţi şi hormoni sexuali feminini şi sunt produşi în cea mai mare parte de ovare care eliberează estrogen şi în timpul perioadelor menstruale.

Pe lângă cele două funcţii de mai sus estrogenul are şi capacitatea de a regla ciclul menstrual dar şi de a susţine tractul urinar, sistemul cardiovascular, frumuseţea părului şi a pielii. În cazul bărbaţilor nivelul de estrogen este mult mai mic, fiind în legătură directă cu numărul de spermatozoizi.

Totodată schimbările de dispoziţie pe care le ai sunt datorită scăderii nivelului de estrogen din organism.De unde ştiu că am lipsă de estrogen? În primul rând acest lucru se vede la analizele de sânge. În al doilea rând următoarele simptome pot arăta lipsa acestuia:

  • bufeuri
  • insomnii
  • uscăciune vaginală
  • reducerea fertilităţii
  • reducerea densităţii osoase
  • ciclu menstrual neregulat
  • schimbări bruşte de dispoziţie

Atunci când ne confruntăm cu lipsa estrogenului, un lucru bun este faptul că putem să ne suplimentăm această lipsă şi din unele alimente care conţin fitoestrogeni. Acestea ar putea fi:

Soia- fie că este vorba despre lactate sau carne din soia, orice produs de acest fel este foarte bun pentru a mări cantitatea de estrogen din organism.

Seminţe de susan- acest tip de seminţe fie că sunt consumate ca atare, în salate sau în diferite preparate, sunt foarte bună pentru a ajuta femeile să îşi recapete estrogenul necesar în organism.

Nuci- conţin foarte mult fitoestrogen pe lângă alţi nutrienţi benefici pentru întregul organism. Se pot consuma ca atare, în salate sau diferite preparate.

Fistic- mai mult decât nucile, fisticul conţine şi mai mult fitoestrogen, aşadar sunt foarte bune pentru producerea de estrogen.

Fructe deshidratate- dacă îţi plac fructele deshidratate atunci trebuie să aflii şi că te ajută să produci mai mult estrogen.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici