Folosești prea multă sare? Uite cum îți dai seama

0
159

Majoritatea românilor consumă mai multă sare decât ar trebui. Știm cu toții că așa e, dar nu schimbăm nimic. Și apoi ne plângem de hipertensiune arterială și de multe probleme care decurg de aici. Chiar dacă probabilitatea e mare ca și tu să consumi mai multă sare decât trebuie, uite cum poți să fii sigură.

Ți-e sete mereu

Consumi foarte multă apă în decursul unei zile? Ai mereu senzație de sete chiar dacă n-ai mâncat ceva care să ceară atâta apă și nici n-ai făcut vreun efort care să justifice această nevoie? Cel mai probabil ți se trage de la sare. Scade consumul de sare chiar dacă unele mâncăruri vor fi mai puțin gustoase.

Ai poftă de ceva sărat

Ti-e mereu gândul la o ronțănică sărată? O mică gustare care nu se depune? Dacă da, înseamnă că ești obișnuită să consumi mai multă sare decât trebuie. Ai grijă, excesul de sare duce la retenție de apă și la exces de kilograme. Doar nu vrei să ajungi să arăți precum o persoană obeză pentru că nu ți-ai putut astâmpăra plăcerea pentru gustul sărat!

Ai tensiune ridicată

Poti să fii foarte tânără dar să ai tensiunea ridicată din cauza consumului de sare. Îți obosești inima inutil. Scade consumul de sare. Unele mâncăruri sunt foarte bune și fără sare sau cu o cantitate mai mică. Compensează nevoia de sare prin adăugarea de mărar la tocănițe și alte mâncăruri de tip felul 2. Supele pot fi oricum dulcege și nu te va supăra asta.

Ai edeme (umflături)

Ți se umflă picioarele de nu te mai încap încălțările? Da, din nou e de vină sarea. În cele mai multe situații. Dacă vei continua așa îți vei lua adio de la pantofii cu toc pe care îi iubești atât de mult. E posibil să ai edeme și umflături și în alte zone ale corpului dar picioarele sunt cele mai expuse.

Te doare capul și nu mai poți gândi clar

Ai o stare confuză de parcă îți vâjâie capul? Simți presiune și disconfort? Starea asta te împiedică să te concentrezi și să fii eficientă în ceea ce faci? Da, e de vină sarea în exces.

Dacă nu știi exact cum să abordezi această scădere a cantității de sare pe care o consumi consultă-ți medicul de familie. El va știi cum să te sfătuiască în funcție de istoricul tău medical.

Multă sănătate!

Cover image created by Bearfotos – Freepik.com

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici