Instrumentele pentru machiaj – la ce foloseşte fiecare

0
653

Ustensilele pentru machiaj sunt cele care ne ajută ca machiajul să fie unul reuşit. Fără acestea nu ne-a descurca cu siguranţă aşa că adaugă trusei tale de machiaj şi o trusă cu ustensile. Înainte să ţi le prezentăm trebuie să ştii unele lucruri: alege pensule de calitate, de preferat din păr natural şi spală-le după fiecare utilizare. Dezinfectarea lor este foarte importantă ca tu să nu te iriţi şi să nu ai bacterii pe faţă pentru că acestea se transmit de la pensula la ten. Şi nu uita: depozitează pensulele în cutii speciale după fiecare folosire şi curăţare. Este important să fie ţinute corespunzător.

Ustensile utile pentru baza de machiaj

Pensula pentru fondul de ten – aceasta este moale şi plată, are părul mai scurt şi des şi se foloseşte la aplicarea fondului de ten cremă sau lichid.

Pensula pentru pudră – are perii lungi, este foarte voluminoasă ceea ce face ca aplicarea pudrei să fie făcută pe porţiuni mai mari ale feţei. Foarte utilă pentru pudra compactă sau pulbere.

Pensula pentru corector – aceasta este  mai mică şi are forma ascuţită pentru a aplica mai bine corectorul.

Pensula evantai – are rolul de a îndepărta fardul în exces şi cel care s-a depus sub ochi.

Bureţii – pot avea diferite forme şi sunt realizate din diferite materiale. Aceştia sunt foarte buni pentru aplicarea fondului de ten compact dar şi a iluminatoarelor.

Ustensile utile pentru machiajul ochilor – Aceste ustensile au diferite mărimi pentru aplicarea fardului: ascuţită, pentru  contur, dreptunghiulară, lată sau chiar arcuită. Depinde pentru ce vrei să le foloseşti. Se foloseşte pensulă pentru aplicarea fardului, pensulă pentru contur, pensulă pentru a aplica umbre etc.

Pensula pentru sprâncene – se foloseşte împreună cu o perie pentru aranjat sprâncenele. Acesta este primul pas înainte de a începe să le fardaţi.

Pensula pentru buze – cu această pensulă este mult mai uşor ca să îţi colorezi buzele. Pensula trebuie să fie cât mai fermă pentru a nu întinde rujul.

Trebuie să mai ai în trusă: ascuţitoare, şerveţele care îndepărtează machiajul, clame pentru a prinde părul.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici