Mersul cu copilul la cumpărături este un stres? 6 sfaturi utile

0
321

Știi foarte bine faptul că atunci când mergi cu cel mic la cumpărături este o adevărată provocare. Cei mici pot face crize de plâns sau de țipat iar tu nu vrei să te expui la astfel de situații. Nu este bine nici pentru copil nici pentru tine deoarece te vei enerva sau te vei simți rușinată acest lucru dăunând din punct de vedere psihic.

Dacă atunci când urmează să mergi cu copilul la cumpărături trebuie să te înarmezi cu răbdare atunci înseamnă că ai nevoie de câteva sfaturi pentru a putea deține sub control situația. Mai jos poți vedea câteva idei legate de ceea ce poți face pentru a evita crizele de plâns ale copiilor.

1. Spune-i de acasă că aveți o listă de cumpărături. Dacă este mai măricel și poate înțelege, atunci poți face o listă de cumpărături și să îi explici că nu aveți cum să vă abateți de la ea și doar ce scrie pe aceasta cumpărați.

2. Implică-l în alegerea produselor. Îi poți distrage atenția de la tentațiile din magazin dacă încerci să îl faci să caute și el produsele de care aveți nevoie.

3. Încearcă să eviți aglomerațiile. Cel mai bine este să ieși la cumpărături cu cel mic dimineața sau seara și să eviți aglomerația ce l-ar putea agita și mai mult.

4. Lasă-l să fie curios. Dacă vede un produs pe raft lasă-l și pe el să îl atingă, astfel vei putea evita să înceapă să plângă sau să țipe pentru că se va supăra.

5. Ține-l ocupat. Ia cu tine la cumpărături jucăria lui preferată sau ceva gustări care îi plac lui asta pentru a-l ține ocupat iar tu să îți poți face cumpărăturile în liniște.

6. Pregătește-te să ieși din magazin când este cazul. Dacă cel mic este agitat sau nu se simte bine trebuie să abandonezi cumpărăturile în orice moment, evitând astfel să plângă.

Deși vei spune că este greu să îl stăpânești pe cel mic trebuie să știi că este necesar să ai răbdare cu el și să știi cum să te impui încât să te asculte.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici