Morcovii şi 10 beneficii pentru sănătate

0
35

Morcovul este o legumă foarte consumată, poate chiar a doua în clasament după cartof. În orice mâncare punem şi morcov, este folosit în diferite diete sau regimuri şi chiar este prezent în alimentaţia copiilor mici.

Morcovul are gust şi aceleaşi proprietăţi indiferent dacă se consumă crud sau gătit. Sunt dulci şi aromaţi iar asta îi face o legumă uşor de acceptat şi de preferat. Dincolo de gust şi de culoare, morcovii sunt nişte legume foarte sănătoase ce acoperă o gamă largă de nutrienţi benefici sănătăţii organismului nostru. Ei conţin vitamine şi minerale cum ar fi calciu, vitamina C, vitamina B, acid folic, magneziu sau potasiu. Totodată conţin şi antioxidanţi.

Iată ce beneficii poate aduce morcovul pentru sănătatea noastră

1. Scade colesterolul. Morcovii contribuie la scăderea colesterolului rău din organism iar datorită potasiului ţine sub control presiunea sângelui.

2. Face pielea mai sănătoasă. Datorită antioxidanţilor morcovul ajută la uniformizarea tenului şi la vindecarea acneei. Protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi.

3. Ajută la îmbunătăţirea vederii. Vitamina A din morcov contribuie la dezvoltarea vederii pe timp de noapte.

4. Bun pentru detoxifierea ficatului. Are un efect detoxifiant pentru ficat, ceea ce îl poate ajuta să se menţină sănătos.

5. Ajută la reglarea activităţilor ficatului. Datorită acţiunii asupra bilei morcovul poate regla şi activitatea ficatului. Totodată reglează tranzitul intestinal fiind blând cu mucoasa intestinelor.

6. Luptă contra durerilor de oase. Morcovul poate ajuta la eliminarea acidului uric din organism şi este recomandat astfel în cazul afecţiunilor precum artrita.

7. Ideal în curele de slăbire. Deoarece conţine foarte puţine calorii morcovul se consumă cu succes în curele de slăbire.

8. Poate reduce diareea. Datorită fibrelor morcovul poate regla tranzitul intestinal şi astfel poate reduce diareea.

9. Ajută la refacerea organismului după boală. Atunci când te îmbolnăveşti şi eşti slăbit, morcovul consumat fiert aduce cu succes organismului nutrienţii de care are nevoie pentru a se reface.

10. Poate preveni cancerul. Datorită antioxidanţilor morcovul acţionează şi ca un protector al organismului împotriva cancerului dar ajută şi pentru a preveni bolile cardiovasculare.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici