Salata verde – 10 beneficii pentru organism

0
332

Atunci când vine sezonul călduros cel mai mult ne place să mâncăm legume proaspete. Acestea sunt foarte benefice pentru organism căruia îi asigură o importantă doză de nutrienți. Și salata verde face parte din dieta pe care o consumăm vara. Aceasta se poate consuma ca atare sau în salate cu mai multe legume.

Ce conține salata verde? Salata verde are foarte puține calorii, este sățioasă fiind bogată în minerale dar și în elemente alcaline. Conține luteină, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina B6 dar și potasiu.

Având atâția nutrienți esențiali funcționării corespunzătoare a organismului, mai jos poți vedea 10 beneficii pe care le poate avea pentru acesta.

1. Este bună în curele de slăbire. Având puține calorii ajută cu succes în dietele pentru slăbire. Este și sățioasă așa că potolește foame fără a te îngrășa.

2. Ajută la digestie. Datorită fibrelor pe care le conține, salata verde ajută la digestie dar se și digeră ușor lăsând în organism nutrienții necesari.

3. Hidratează. Salata verde are un conținut ridicat de apă, astfel este foarte utilă pentru a hidrata organismul mai ales în perioadele călduroase.

4. Tratează problemele intestinale și de stomac. Constipația, colita sau indigestiile pot fi tratate cu ajutorul consumului de salată verde deoarece aceasta stimulează funcția intestinelor.

5. Ajută la regenerarea țesuturilor. Datorită magneziului pe care îl conține, salata verde ajută la regenerarea nervilor, a țesuturilor dar și a celulelor musculare.

6. Poate preveni cancerul. Vitaminele A și C din salată pot ajuta la protejarea organismului de diferite boli printre care și cancerul.

7. Ajută în cazul insomniilor. Dacă mănânci o salată seara poți dormi mai bine deoarece conține o substanță care induce somnul.

8. Ajută la tratarea anemiei. Datorită fierului din compoziție, salata ajuta la creșterea hemoglobinei din sânge mai ales că fierul din aceasta se absoarbe mult mai repede în organism decât din suplimente alimentare.

9. Îmbunătățește viața sexuală. Tulburările sexuale pot fi tratate cu un consum regulat de salată verde. Aceasta stimulează fertilitatea și producția de spermatozoizi.

10. Ajută la menținerea tensiunii arteriale. Datorită potasiului din compoziția sa, ritmul cardiac este controlat iar tensiunea arterială se menține în limite normale.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici