Tinctura de propolis

0
179

Trăim într-o perioadă în care ne îmbolnăvim tot mai des, afecțiunile dezvoltate se cronicizează și ajung să ne dea bătăi de cap destul de serioase. Le tratăm cu medicamente, dar uneori parcă nici ele nu își mai fac efectul. Norocul nostru estte că Dumnezeu ne-a lăsat pe pământ numeroase ajutoare neașteptate, care sunt, adesea, mult mai eficiente decât un medicament.

Printre acestea se numără plantele, precum coada șoricelului, menta, mușețelul, dar și propolisul. M-am gândit să facem o trecere în revistă, ca să ne reamintim importanța acestei substanțe miraculoase, spun eu.

Denumirea ei s-a format astfel, pro înseamnă pentru, iar polis cetate, deci este o subtanță destinată apărării cuibului. Cuibul fiecărui suflet omenesc este corpul său, deci haideți să vedem ce efecte poate avea asupra organismului nostru.

Pentru început, trebuie să menționez că, datorită substanțelor componente, propolisul este un puternic antiviral, antimicotic, antiinflamator, anestezic și cicatrizant.

El se găsește sub două forme, și anume propolisul brut și tinctura de propolis. Cel mai la îndemână este tinctura de propolis.

Tinctura de propolis combate oboseala fizică și contribuie la imunitatea persoanei. Ea luptă împotriva infecțiilor, astfel încât dacă aveți o măsea cariată, îmbibați un tampon cu vată și așezați-l acolo, căci va împiedica infecția și apariția durerii. Dacă durerea există deja,o va calma. Totodată, pentru că este un puternic antiinflamator, în cazul apariției unei măseli de minte, o puteți aplica pe gingie căci va reduce inflamația și, implicit, disconfortul creat.

Este des utilizată în tratamentul unor afecțiuni ale tractului respirator, precum sinuzite, faringite sau amigdalite, iar aici intervine rolul antiinflamator. Nu știu câți dintre voi s-au confruntat cu o amigdalită în mod repetat, dar efectele ei sunt mai mult decât supărătoare, deci, credeți-mă, că v-ați dori să puteți împiedica așa ceva. Prin urmare, puteți utiliza cu încredere tinctura de propolis, deoarece ea contribuie la menținerea sănătății aparatului respirator.

Fiind o substanță de uz extern, cât și intern, poate fi folosită și pentru alte afecțiuni. Spre exemplu, ajută în cazuri de hipertensiune arterială, inflamația prostatei, a ficatului sau a rinichilor. De asemenea, la menopauză, poate reduce din efectele supărătoare ale acestei etape.

În cazul unor eczeme sau ale unor bătături dureroase, prin efectul său analgezic, dar și cicatrizant, propolisul poate ajuta la vindecarea acestora. Tot datorită acestor caracteristici, tinctura de propolis poate fi utilizată în tratarea arsurilor de gradul întâi, infecțiilor micotice dintre degete.

Unele persoane o folosesc și pentru tratarea durerilor de stomac și ținerea sub control a tuberculozei, dar pentru că în aceste două situații organismul este mult mai slăbit, e de preferat să discutați cu medicul vostru înainte de a începe administrarea substanței. De asemenea, nu este recomandată persoanelor cu aciditate crescută a stomacului, deoarece alcoolul din compoziția tincturii de propolis poate crește aciditatea.

Acestea ar fi o parte din avantajele utilizării tincturii de propolis.

Sper să vă fie de folos!

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici