Vrei să rămâi gravidă? Iată cum îţi poţi creşte şansele

0
151

Vine un moment în viaţa oricărei femei când îşi doreşte să devină mămică. Un copil este un dar care aduce bucurie în fiecare casă. Dacă te-ai hotărât deja trebuie să ştii că uneori lucrurile nu sunt atât de uşoare. Unele femei rămân însărcinate mai repede pe când altele trebuie să depună puţin efort în acest sens.

Din păcate nimeni nu ne poate spune cât va fi momentul potrivit şi pentru noi, asta dincolo de posibilele probleme medicale pe care unele femei le pot avea. Dacă vrei să nu fi dezamăgită de o posibilă aşteptare a unei sarcini aşa de mult dorite, află că există câteva lucruri pe care le poţi face ca să rămâi însărcinată cât mai repede.

Fă-ţi analizele. Dacă te-ai decis să ai un copil trebuie să îi spui acest lucru şi ginecologului tău. Acesta îţi va face un control şi analize de sânge pentru ca sănătatea să nu îţi pună beţe în roate.

Renunţă la un viciu: alcoolul. Fumatul poate afecta calitatea ovulelor şi astfel afectează ovulaţia. În plus, fumatul nu este deloc recomandat în sarcină aşa că poţi începe de acum să renunţi la acest obicei dăunător.

Nu te mai stresa atât de mult. Stresul generează în organism un nivel crescut de cortizol. Acest lucru poate afecta fertilitatea. Încearcă să te relaxezi mai mult prin diferite metode precum meditaţia sau odihnă suficientă.

Monitorizează ovulaţia în fiecare lună. Pentru a te asigura că întreţii relaţii sexuale în perioada de ovulaţie trebuie să o monitorizezi constant. Astfel de teste se pot găsi în farmacie şi se aseamănă cu testele de sarcină.

Mănâncă mult mai sănătos. Alimentaţia bogată în nutrienţi va creşte şansele de a rămâne gravidă. În plus te va ajuta să dai jos kilogramele în plus care pot împiedica ovulaţia.

Bea mai puţină cafea. Cofeina poate afecta fertilitatea femeilor. Consumă mai puţină cafea pentru a nu îţi afecta fertilitatea şi astfel să apară riscul să nu poţi rămâne gravidă.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici